O G Ł O S Z E N I E W związku z wystąpieniem szkód w uprawach rolnych w wyniku suszy


                                                                                                                                Świecie nad Osą, 13 lipca 2015 r.

O G Ł O S Z E N I E

W związku z wystąpieniem szkód w uprawach rolnych w wyniku suszy informujemy, że została uruchomiona procedura w sprawie oszacowania zakresu i wysokości szkód w gospodarstwach rolnych. Szacowanie szkód mające na celu uzyskanie kredytu klęskowego, może nastąpić tylko na najlżejszych glebach (Kategoria I) czyli klasa V, VI i dotyczyć wyłącznie upraw krzewów owocowych i zbóż jarych, które znajdują się jeszcze na polu.
      Zainteresowani rolnicy, u których wystąpiły szkody spowodowane ujemnymi skutkami suszy winni niezwłocznie dokonać pisemnych zgłoszeń do dnia 28 lipca 2015 r. celem oszacowania strat przez Wojewódzką Komisję. Komisja oszacuje straty na pisemny wniosek rolnika, który można pobrać u sołtysa lub w Urzędzie Gminy, pok. nr 10. Prawidłowo wypełnione wnioski należy składać do komisji w biurze nr 10 Urzędu Gminy w Świeciu nad Osą.

Wniosek susza (71kB) word
 
 
                                                                                                                                       Wójt Gminy Świecie nad Osą
                                                                                                                             /-/ Ireneusz Maj


Wytworzył: Wójt Gminy Ireneusz Maj (14 lipca 2015)
Opublikował: Marek Lewandowski (14 lipca 2015, 10:52:48)

Ostatnia zmiana: brak zmian
Liczba odsłon: 232

wersja do zapisu wersja do druku

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij